Online marketing en Magento specialist DPX. | Aantal webshops in Nederland stijgt met 108%
Online Marketing bureau uit Nijmegen. Haal meer uit je online campagnes en draai je conversie omhoog, Gezamenlijk halen wij het maximale uit het marketing budget.
Online marketing bureau, seo, sea, ppc, google optimalisatie, zoekmachine optimalsiatie
2781
post-template-default,single,single-post,postid-2781,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.2,vc_responsive

Aantal webshops in Nederland stijgt met 108%

05 sep Aantal webshops in Nederland stijgt met 108%

Uit onderzoek van de ING bank blijkt dat het aantal webshops in Nederland met 108% is gegroeid in de periode 2010-2013. Eind vorig jaar waren er 20.000 webshops in Nederland.

Verschillen per provincie
Volgens het onderzoek zijn de verschillen per provincie vrij groot. Noord-Holland (3.770), Zuid-Holland (3.500) en Noord-Brabant (3.150)  zijn de provincies met het meeste aantal webshops. Daarnaast steeg het aantal in Noord-Holland ook het hardst van deze drie, namelijk met 120%.

Maar de provincie waar E-commerce echt booming business is blijkt toch Limburg te zijn. Hier steeg het aantal webshops de afgelopen drie jaar zelfs met 142%.

Meer concurrentie
Door de stijgende concurrentie worden webshops steeds gebruiksvriendelijker en worden de prijzen lager. Daarnaast is er ook meer focus op service en andere zaken die zorgen voor een betere online ervaring. Verder zorgt deze uitbreiding van webshops ook voor een groei in banen op de E-commerce markt. Het aantal banen is volgens ING van 14.000 gestegen naar ruim 35.000.

Wil je zelf ook een webshop? Neem dan contact op voor je eigen Magento DPX webshop!